Min midsommar

Hej!

Jag hade inga midsommarplaner. Men det ändrades snabbt när Felicia bjöd med mig hem till hennes släkt och vänner i Nynäshamns skärgård. Har redan glömt vad ön hette, vilket mamma tyckte var jättedumt av mig när jag skulle berätta om resan.

”Gud va dum du är” sa hon.

Innan vi skulle åka samlades vi hos Felicia och Jonas. Jag berättade att jag hade sovit extremt dåligt för att jag alltid har problem att sova dagen innan jag ska resa. Jag vet inte varför.

”Vadå, blir du nervös eller?” frågade Jonas i soffan bredvid mig.
”Nä, jag vet inte varför, är alltid så bara…” svarade jag.
”VA! ÄR DU NERVÖS JOCKE?” ropade Felicia från köket.
”Nej, han sa att bara har resfeber typ” förklarade Jonas.
”VARFÖR ÄR DU NERVÖS JOCKE?”
”MEN FAN JAG ÄR INTE NERVÖS JAG SOV BARA DÅLIGT!!!” svarade jag.

Allsång i bilen!

Till slut reste vi och jag fick vara bil-DJ som jag gillar väldigt mycket. Jag gillar och beundrar Felicia väldigt mycket också men är det något jag ska kritisera är det hennes musiksmak. Hon gillar nästan inga låtar som jag gillar, men vi kom överens om att Fugees med Ready or Not var bra. Så vi spelade den rätt många gånger totalt på resan och rappade så gott vi kunde. Bilresan var väldigt rolig och den blir extra rolig med de två eftersom det är bil-allsångare. Mina systrar är likadana och allsång i bilen får en alltid på gott humör, tycker jag.

Vi åkte båt och hade kupé.

Till slut kom vi fram. Och först och främst var det så jäkla fint. Som Skärgårdsdoktorn typ. Har ingen mer aktuell referens än så för mina yngre läsare. Det var hur som helst SJUKT VACKERT! Bryggor, båtar, solnedgångar, vatten, nyklippta gräsmattor.

När vi kom fram var det kväll och vi fick macka av Felicias mormor. Vi fick också lite whiskey och hann njuta av vädret i någon timme in det blev enormt åskoväder och det blixtrade över havet så man nästan blev rädd. Mest var det mysigt. Sen la vi oss, vaknade och åt frukost och nu var det midsommar.

Blomplockning, kort stund av ensamhet och sen en jävla fest

Förmiddagen började med att Jag och Jonas skulle hämta träkonstruktionen för midsommarstången som tydligen hade använts förra året.

”Bullshit”, sa jag. ”Den här gamla knackande skiten har inte använts på 30 år.”

Den bröts sönder på den 50 meter långa vägen trots mina och Jonas mjuka steg. Som tur var är Felicias morbröder flitiga och började smygbygga en helt ny stång när resten av släkten åkte iväg för att käka lunch. Eller jag tror det i alla fall. Jag plockade lite blommor å växter till stången, stoppade i några blommor i en av ringarna, tog en siesta och sen plötsligt var den klar. Vet inte alls hur konstruktionen såg ut under och hade aldrig en tanke på att ta reda på det.

Sen dansade man runt stången och jag kände mig lite felplacerad en kort stund. Jag satt ensam på gräset, tittade på hur alla pratade och kände mig lite som nya killen i klassen. Men det ändrades väldigt fort som det brukar göra. En person som framför allt fick mig på bättre humör under den korta ensamperioden var Aurora som varje gång hon såg något häftigt, till exempel en båt på havet, eller en sten på marken, sken upp som en sol utropade ”wow!”, vände sig om för att febrilt söka min blick och visa vad hon hade sett, avslutade med att le och vinka glatt mot mig. Det gjorde mig väldigt, väldigt glad!!! (Aurora är 2 år).

Jonas var glad att få hjälpa till och är således en fantastisk gäst. Jag är trevlig, glad, tacksam, kravlös och även osynlig om det behövs – det är min styrka som gäst. Men jag är inte den som erbjuder mig duka fram eller dra upp ett golv (som Jonas seriöst spenderade en hel dag med… WTF!!!!!!!!!?????) Och visst, delvis beror det på att jag är naturligt lat och mest chillar. Men mest känner jag mig i vägen.

Min erfarenhet från hemtjänsten är att äldre människor har så exakta rutiner på sitt liv att om jag skulle råka ställa in smöret på fel hylla i kylskåpet så hade hen ändå flyttat den – antingen framför mina ögon eller efteråt om hen ville bespara mina känslor. Men jag vet inte.

Lunchen var hur som helst jättegod med sill, nubbe å allt sånt.

Jag visar min tinderprofil, blir bästis med alla och avslutar med att gå hem till fel hus

Sen åt vi gemensam middag med en jäkla massa folk. Felicia har stor släkt men det var fler ”kompisar” som var där precis som jag, vilket var skönt och förståeligt. Dels för att det är så jäkla fint och dels för att man kände sig välkommen. Vi åt, pratade, hade trevligt och sjöng nubbevisor från det tjockaste sånghäftet jag någonsin sett.

Efter middagen gick vi tillbaka till Felicias mormor, jag minns inte exakt varför men vi stötte på en av morbröderna som bjöd in oss på lite fika och whiskey. Det var top 3 stunderna på hela resan (som varade i fyra dagar). Jag kom väldigt bra överens med morbröderna. Trots att de var äldre (åtminstone 50+?) kunde vi snabbt prata om allt. De var genuint intresserade av mitt arbete, hade intressanta tankar och åsikter och vi babblade på som attan. Jag kom in i mitt politik-mode som normalt brukar förstöra kvällen för de kringsittande (vilket kanske var anledningen till att Jonas och Felicia plötsligt var borta och jag ensam satt kvar med morbröderna och diskuterade allt från feminism, fake news, sverigedemokrater och vad det innebär att vara man). Hahahahahaha. Nu i efterhand låter det dumt, men jag lärde mig mycket och jag hade det supertrevligt. Definitivt top 3 som sagt!

Så småningom gick jag tillbaka till resten av gänget och var lagom full och glad och pratade med alla. Jag fick tindertips och bondade med massor av människor. Hade verkligen supertrevligt hela tiden. Den stunden var också top 3. Det tråkiga var att jag inte träffade de flesta människorna resten av resan – det är en stor släkt och det är alltid stelt att bara gå upp till främlingar som man bara haft en enda stund med, och då berusad.

Ja just det, sen gick alla hem och så även jag. Mörker, alkohol och ny plats gjorde dock att jag gick för att lägga mig i en av morbrödernas hus – vilket inte var där jag bodde. Som tur var insåg jag mitt misstag och hittade hem (hela promenaden var nog på kanske 20 meter).

Bada bastu – top 1

Resten av resan var skön. Dagen efter var lite seg, men på kvällen hängde vi i bastun med Felicias vänner och hade det lite lugnare. När natten kom fick vi för oss att bada bastu och det var definitivt det bästa på resan. Har inte varit i en bastu sedan högstadiet tror jag. Iskallt vatten som drar igång huvudet, sen rusa in i bastun för att värma sig. Superskönt och kul.

Sen var jag bland annat badvakt åt Aurora och en annan liten kille som tyckte det var väldigt kul att plaska i den mesigaste pool jag någonsin skådat. Aurora var fantastiskt trevlig på hela resan (iaf mot mig) och jag gillar att hon tycker om mig. Jag tror det var lite tråkigt för kanske resten av släkten och andra som ville hänga med henne, för att hon hela tiden envisades med att visa MIG hennes stenar och andra spännande fynd. Men jag var nöjd (Y).

På söndagen åkte vi hem och tog med oss thaimat på båten. Stekt ris med biff. Vi köpte också chips å godis och coca cola. Nice. Vi släckte ned och drog för fönstret i kupén för att Aurora skulle sova. Det gjorde hon också till slut. Vi andra slumrade till också då vi alla nog var rätt slutkörda. Jag snarkade vid en punkt så mycket att Jonas fick väcka mig.

Sen var vi hemma! 10/10 midsommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.