HEJ!!!!!!

Hej hallå.

Så jävla mycket har hänt på senaste. Jag har varit alldeles för arg (och kanske orättvis). Jag har ställt in mig på en skön sommarplan, men fått mothugg. Jag har blivit tillfälligt sommarkär och i princip frågat en tjej att hångla med mig. DRAMA (vem kan det va? :D) ! Det gick dåligt (så klart) men jag är glad. I det stora hela är jag så jävla nöjd.

Men låt mig prata om en grej som hände efter jobbet idag. Jag hade inbokat en promenad med en man som vi i denna blogg kallar Zachäus. Om jag någon gång får en son kommer han heta Zachäus, så om du är gravid å vill ha ett unikt namn, ta INTE Zachäus. Han är huvudkaraktären i den svincoola brevromanen Spader Dame av Claes Livjin och det är MITT namn. Ta inte det. Men seriöst, namnet har allt. Ett zäta (Z), ett äu-ljud från tyskan och känns bara allmänt coolt. Allvarligt, sno inte detta namn, det är coolast i världen och mitt.

Men iaf. Jag å Zachäus gick promenad. Zachäus är världens mest positiva människa. Han är imponerad av allt jag säger, har intressanta tankar. Men alltid när jag stöter på en positiv människa så blir jag nyfiken. Finns det något mörker, någon osäkerhet, någonting som visar att allt inte är på topp? Efter en 35 minuters promenad kan jag konstatera att jag blev peppad på livet av samtalet. Han är fantastisk. Man blir glad. Men han är rädd för tystnad. Jag är mer en lyssnare är pratare och jag märker när någon pratar bara för att undvika tystnad. Det är intressant. Sansa har LITE av den tendensen, men på ett annat sätt. Hon kan prata om allt och jag älskar att höra henne berätta om allt. Hon är en naturlig talare. Zachäus är lite på ett annat plan. Ok, låt oss jämföra Sansa och Zachäus.

Sansa är en flummig person. Alla hennes stories har sidospår som leder till en touch av osäkerhet. Det är rörigt. Hon rör till det, inser att hon rör till det och beklagar sig över det. Det är lite tråkigt, men spännande. Jag har inte koll på alla personer när hon berättar. Men i slutändan kommer hon fram till en mjuk, allmänmänsklig slutsats som man kan reflektera över, och det är fint och alltid intressant.

Zachäus är mer PÅ. Jag stammar, och har ibland svårt att få fram en klar tanke. Jag hinner säga en mening, sen vill jag tänka 5 sekunder på vad jag egentligen menar. Men Zachäus klarar inte det. Han går in och reflekterar direkt. Det är kul att höra på, men det är någonting där bakom den positiva, optimistiska attityden som tvingar honom att svara DIREKT.

Svårt å förklara.

Agnes har jag bara gått promenad med en gång. Men hon är klar. Hon har ett tydligt spår. Inga sidospår. Hon kan va osäker i sina tankar, men hon är inte rädd för tystnad. Jag kan se Sansa och Zachäus ARG om jag anstränger mig. Men Agnes kan jag inte se arg. Blir hon arg? Jag tror hon blir jättearg, och jag är så jäkla nyfiken på att se det. Jag kanske är konstig. Men mest nyfiken.

Jag minns första gången jag hörde Agnes svara i telefon när jag satt nere i deras gäng på jobbet. Jag sa till Kalle (ja vi kallar honom så för han heter typ så :D): ”Jag skulle vilja somna till hennes röst. Det är som meditation” och Kalle svarade ”Haha aa man blir lugn”.

Vad vill jag säga?

Jag vet inte.

Men jag är i en period där jag vill ta chanser. Leva. Jag är nöjd med alla mina beslut idag och ikväll. Det är spännande.

Jag vill också nämna Jane. Hon är unik och påminner om mina systrar. Hon har svar på allt, men är osäker ibland.

Jag tänker på min favoritjournalist Christopher Hitchens. Han var en ganska dryg man. En sån som visste bäst i alla lägen. Men sen läste jag hans biografi och när han fick utmaningen att beskriva sig själv med ett ord sa han ”insecure”. Och det är en man som söp och rökte sig själv till döds. Och jag minns att jag blev så jävla ledsen, och blir halvt tårögd nu. Han var min idol, hade ett fantastiskt språk och hade alltid svar på tal. Men i sin själ kände han sig osäker. Sorgligt och fint på samma gång. Och det är därför jag är inspirerad av osäkerhet. Den kommer i alla former och kan döda och inspirera på samma gång.

Hej då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.