Eva Eng

Hej.

Jag kommer inte skriva riktiga namn här. Killen mitt emot mig kan vi kalla Junior. Han var sjuk idag så jag passade på att boka in semester på alla dagar kring jul och nyår. Deal with it, säger jag.

Sen gjorde tjejen bredvid mig en skum grej. Vi kan kalla henne Eva Eng. Hon tappade något jättetungt i golvet. Sen sa hon ”Oj men gud… oj då” och böjde sig ned för att plocka upp det. Sen tittade hon omkring sig för att se om någon märkte något. Jag märkte så hon kollade på mig och sa ”Hehehe… Ojdå… Hihihi… Jaha… Jag tror jag måste gå och kissa…”

Jag blev lite mållös men svarade ”Aa… gör det du.” Jag vet inte varför hon behöver kissa när hon tappar något i golvet. Eller varför hon behöver säga det till mig. Men hon berättar alltid när hon ska på toapaus oavsett anledning så jag funderade inte så mycket mer på det. Vissa mysterier går inte att lösa.

Sen sprang hon iväg och mumlade fler jaha, oj då och hihihi. Sen kom hon tillbaka efter 10 sekunder och sa ”Oj då, jag måste ju låsa datorn. Man vågar inte ha den olåst när du är här” och tittade på mig. ”Ja, det kanske är bäst”, svarade jag. Sen skuttade hon iväg och fnittrade och gick på toa, antar jag.

På eftermiddagen läste Eva Eng på intranätet att några nya personer har börjat på jobbet och hon undrade högt vilka det var. Igen visste jag inte om hon pratade med mig så jag tittade runt om någon annan reagerat. Men det hade de inte. Så jag svarade ”Åfan, är det någon du känner?”

”Nä, jag tror inte det” sa hon. Men jag ska kolla på Facebook. Så kollade hon på Facebook vilka som börjat på jobbet. ”Jaha, vi har massa gemensamma vänner” sa hon om en kille. ”Jaha, coolt”, svarade jag.

Ungefär 3-4 gånger om dagen säger hon ”Oj parkeringen!” och tar fram sin mobil och betalar någon parkeringsavgift, tror jag. Hon frågade sin skärm om den hade Parkster. Jag tyckte det var sorgligt att skärmen inte svarade så jag svarade istället. ”Nej, jag har ingen bil”. ”Har du ingen bil?” frågade hon då. ”Nej” sa jag. ”Jag sålde den när jag flyttade till Gotland.”

Vi har väldigt många bra samtal om dagarna.

Sen visade hon en bild på sin dotter. Dottern hade slagit i tanden för hon hoppar så mycket. Jag blev väldigt nyfiken på vilket sätt man hoppar för att slå ut tänder. ”Det har hänt en gång förut”, sa hon då. ”Hon ställer sig på ett bord och hoppar ner. Hon älskar det.” Det tyckte jag var jätteroligt och jag skrattade.

Jag fick också samtal från en tant som ville komma fram till Riksbyggen.

”Har jag kommit rätt då? Jag är 91 år och vet inte vilket nummer jag har ringt? Är det här 86 68 0… 086? Gud jag skriver så dåligt, jag ser inte vad jag skrivit.”

”Nej, nu har du ringt till ”jobbet”. Och du har ringt 20 xxxx.”

”Jaha… Kan du ge mig det numret igen, snälla…”

”Eeehm… numret till Riksbyggen menar du?”

”Jaa just det.”

Jag googlade på riksbyggen och sa:

”Då har jag numret här. Har du papper och penna?”

”Vad sa du att du hade för nummer?”

Jag tog en paus.

”Du vill ha numret till Riksbyggen eller hur?”

”Ja, kan du säga det, jag är 91 år och skriver så dåligt.”

”Okej” svarade jag. ”Då är det 07.”

Jag hörde ljud av penna mot papper. Det lät som hon skrev en hel roman.

”Jaaa…”

”70”

”Jaaa… 707. Sen då?”

”Nej, NOLL SJU SJU NOLL.”

”Åh jag skriver så dåligt… Kan du ta det från början”.

Jag förstod inte vad hon menade. Vi hade ju knappt börjat?

Det löste sig till slut. Det tog ungefär 15 minuter men jag tvekar på att hon kom fram ordentligt. Men hon var snäll.

Sen åt jag lunch mestadels ensam.

Här är en låt jag lyssnat på: Johnny Cash – Solitary Man. Den lyssnade jag på för jag känner mig ensam, hoppfull och cool idag.

Och sen fortsatte jag läsa Candide av Voltaire. Jag har läst den en gång förut. Den är ganska rolig, men passivt aggressiv. Han skrev den typ som ett debattinlägg mot en samtida filosof som tyckte att vi levde i den bästa av världar, trots all jävelskap som finns. Äsch, ni kan kolla wikipedia själva. Den är inte superintressant, men kort och lättläst och refererar till såna grejer som är allmänbildning och coolt att kunna. Typ vad ord som Eldorado egentligen betyder.

Snart vill jag ge fler bra låtar och litteraturtips. Och framför allt vill jag introducera fler roliga karaktärer från mitt liv i denna blogg.

Hej på er så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.