Gråta på beställning

Hej dagboken,

idag vid 14:00 ungefär så gick jag på toaletten på jobbet och upptäckte att kalsongerna satt bak- och fram. Jag funderade på om det var värt att fixa det. Men fan ta av sig skorna och allt… Nej det fick vara så. Lite stramare därfram och lite luftigare bakåt. Inte mer än så. Men inget jag kommer fortsätta med.

Det var för övrigt ett av mina dåliga par kalsonger. Jag började fundera över varför jag har dåliga kalsonger. Varför slänger jag inte dem och kör 100 % bra kalsonger? Weird.

Sen försökte jag coacha en kollega via Skype. Ge inspirationstips, wow-effekt och sånt. Det gick bra även om responsen var uteslutande dålig.

Sen dissade jag en middag efter jobbet med några andra kollegor och jobbade över istället. Lite dåligt samvete, lite ånger, lite skönt men mest likgiltighet inför det beslutet.

Gråt

Jag gick igenom massa gamla blogginlägg som jag aldrig publicerat här. 43 stycken. Ganska intressant och pinsamt. Ett gammalt inlägg som aldrig publicerats innehöll bara en halvfärdig mening och ett citat:

”Huruvida det skall visa sig att jag blir hjälten i min egen levnadshistoria eller om denna roll kommer att spelas av någon annan, får dessa blad avgöra.”

Innan jag började studera litteratur läste jag Charles Dickens roman David Copperfield. Den fick mig att bli intresserad på riktigt och citatet ovan är inledningsmeningen. Men det som nästan alltid får mig att gråta är sista raderna. Ur kontext är det meningslöst, men jag tycker det är lite roligt. Jag gråter aldrig, men när jag läser detta är det svårt att hålla emot. Så nu vet ni det om mig.

*SPOLIER ALERT*

”Och när jag nu lägger ned min penna och undertrycker min längtan efter att ännu en stund få dröja mig kvar, bleknar dessa ansikten bort. Men ett ansikte lyser mot mig som ett himmelskt ljus i vars sken jag ser alla de andra gestalterna. Det höjer sig över dem och bortom dem alla. Och det blir kvar.
Jag vänder mig och betraktar ansiktet bredvid mig i dess lugna och rena skönhet.
Min lampa har snart brunnit ned och jag har suttit här och skrivit till långt in på natten; men hennes dyra närvaro, utan vilken jag inte vore någonting håller mig sällskap.
O Agnes, O min själv, måtte ditt ansikte vara nära mig på samma sätt när jag en gång lämnar detta livet! Måtte jag, när livets verklighet tonar bort på samma sätt som de skuggor som jag nu tar avsked av, alltjämt finna dig vid min sida, med handen lyft mot skyn!”

Ja, det är fint. Boken är på 906 sidor så det är lite kontext att inhämta.

Maten

Ja, maten. Kalorimässigt låg jag lite mer än igår. Fortfarande väldigt lite. Lunch var trevlig men inte min mat. Frukost = grönsaksgröt i badet igen. Middag = Lite pizzarester i frysen, en morot och en clementin.

Imorn blir det kalorisnålaste lunchen någonsin. Fyfan vad tråkig den är. Men ska bli skoj. Ingen grönkål i alla fall. Den har jag hackat och frusit in, med planen att slänga om något år.

Hörs så länge.

En reaktion på “Gråta på beställning

 1. pelle

  bloggjocke is on!
  Ett hett tips som jag kan ge dig vid att hålla en viss kost är att äta var 3:e(ish) timme.
  Jag kör:
  6:30 frulle
  9:00 en frukt
  11:30 lunch
  14:45 mellis (kvarg med mycket aspartan och vaniljsmak och nötter på det)
  18:00 middag
  21:00 en te och en halt äpple/päron

  funkar jäkligt bra och man blir sällan så ap hungrig att man småäter emellan. lättare att hålla koll såhär på sitt intag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>