slenderman

Spel: Slender

Slender är ett skräckspel i förstapersonsperspektiv. Spelet bygger på internetmyten om en ovanligt lång man som dyker upp (blivit photoshoppad) i diverse svartvita foton. Myten är så klart bull shit men den har skapat en ganska intressant trend som slutat med ett riktigt läskigt skräckspel. Gratis dessutom!

Utvecklare: Parsec Productions
Genre: Skräck
Utgivningsdatum: Jun 2012
Plattform: Windows, OS X
Mer om spelet: Know Your Meme

Slender är ett av de läskigaste spel jag kört. Tyvärr lider det av samma problem som alla andra skräckspel – när man vänjer sig vid de läskiga ljuden och miljöerna tappar spelet sin charm väldigt snabbt. När man hittar Slender Man första gången vågar jag nästan garantera ett hoppa-till-moment. Det är helt enkelt sjukt bra tajmat och gjort såpass bra att man aldrig vet när det kommer hända. Skärmen börjar flimra lite ”The Ring”-aktigt när Slender Man är i närheten men i övrigt har man ingen aning om när han dyker upp.

Det intressanta med Slender Man är att han inte jagar en när man tittar på honom. Han kommer bara närmare när man vänder sig bort. Det logiska är ju då att bara stirra på Slender Man och vandra bakåt hela tiden, men ditt ”liv” eller HP (som är osynligt) dras väldigt snabbt när du tittar på Slender Man. Bästa strategin är alltså att helt enkelt springa för sitt liv och helst aldrig vända sig om, vilket skapar en otroligt obehaglig känsla när man inte riktigt har koll på miljön.

För att göra situationen ännu värre så är miljön ytterst repetitiv (en enorm skog) och svår att få en överblick över. Ficklampan blir sämre och sämre ju längre spelet fortgår och när man springer pekar ficklampan nedåt på ett sätt som är svårt att förklara men gör det hela mycket realistiskt. Man blir också trött ganska snabbt och har alltså inte möjlighet att springa särskilt fort.¨

Det är ett av få spel som faktiskt skrämde mig på riktigt men den effekten lägger sig tyvärr ganska fort. Själva spelet är medelmåttigt som bäst – man ska samla ihop 8 kryptiska lappar som är utspridda på banan och den uppgiften är i princip omöjlig i början när man inte har koll och när man sedan har lite koll är det inte överdrivet roligt. Men det är absolut värt att testa ett par minuter för att se hur skräckspel faktiskt kan fungera. Det är trots allt gratis också.

En reaktion på “Spel: Slender

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>